CINEMA ANTWERPEN GAUMONT

Enkele jonge idealisten willen echter tegen de stroom in zwemmen …. Wanneer het geschil tussen Heylen en de Amerikaanse majors is bijgelegd, krijgt de Monty het steeds moeilijker als onafhankelijke cinema. She cannot remember who she is, or where she came from. Philippe de Chauveron With: Reviewed September 22, Een persconferentie zorgt ervoor dat het initiatief weerklank krijgt in de lokale pers. The residents of the little village called ‘Schemermeer’, prepare themselves for a large village festival. Concurreren tegen kleurentelevisie en kabeldistributie was onbegonnen werk voor de meeste randstadzalen van het Rex-concern.

Stefan De Virgilio, medewerker van het sympathieke filmhuis Klappei, staat in de winter van voor een vervelende karwei. Vergeet er niet naar te kijken, het filmpje van iets meer dan zeven minuten is zoveel leuker dan de film waar het allemaal om draait. Films kunnen niet lang op het programma blijven staan. Wanneer hij op de ladder staat, kijkt hij nieuwsgierig even door het raam van het aanpalende gebouw. Reageren kan via antwerpen. Maanden en soms jaren nadat een film de centrumzalen had aangedaan, werd een bijna versleten kopie in het Winterpaleis vertoond. Bedoeling was vooral om zijn film aan zo veel mogelijk mensen kenbaar te maken.

Het lijkt een sprookje, maar dankzij Stefan De Virgilio mogen cinefielen en buurtbewoners zich weldra weer nestelen in anywerpen pluche van deze wijkcinema. Dit quasimonopolie leidde in die periode uiteindelijk tot een conflict met de grote Amerikaanse distributeurs zie o.

Eric Antwetpen heeft Antwerpen nooit kunnen loslaten natwerpen een korte periode na aan anterpen begin van deze eeuw toen hij programmator was van het Eurpees filmfestival in Brussel en de Flagey-bioscoop en met zijn overlijden verliest deze stad dan ook een groot deel van zijn cinemageheugen en -geschiedenis.

De kleine zalen en 49 plaatsen maken het Kloeck mogelijk om creatief te programmeren. Antwerpen Kinemastad Herinneringen aan de Antwerpse cinema’s uit de jaren ’60, ’70 en ‘ Les Ritournelles de la Chouette Trailer 1 – French ver.

Lezers met een sterk visueel geheugen kunnen wellicht uitsluitsel geven hierover. Dat het publiek antderpen alternatief was, illustreert een anekdote van Jan Jespers: Gaumon can have a drink or buying a drink Reviewed March 19, via mobile. Niets is minder waar …. Rechts de vestiaire, zoals de zware houten art-deco letters vertelden. De Monty is nadien zijn culturele bestemming blijven behouden. Dertien jaar eerder was er van die tristesse nog niets te merken.

  ESSOLDO CINEMA MIDDLESBROUGH

Geldschieter van al deze pracht en praal is een apotheker, Florimond Holemans, die het dagelijks bestuur van de zaal overlaat aan zijn schoonbroer, Louis Bogaerts. Herinneringen aan de Antwerpse cinema’s uit de jaren ’60, ’70 en ‘ De kans dat de kandidaten hierop weten te antwoorden lijkt redelijk klein.

The Old Man and the Gun. Mahmoud Ben Mahmoud With: De titel gamont het artikel laat alvast niets aan de verbeelding over: Vreemd genoeg is de Nederlandstalige versie ook meteen de eerste gedrukte versie van het boek. Nederlander van nationaliteit, maar geboren in het Belgische Wezet dicht bij Maastrichttreedt hij in in dienst bij het Rex-concern. Multiplex cinema with some French movies – Gaumont. Verder ligt er een rijke parketvloer en regelt een modern stelsel van centrale verwarming de temperatuur.

Shay MitchellGrey DamonKirby Johnson When a cop who is just out of rehab takes the graveyard shift in a city clnema morgue, she faces a series of bizarre, violent events caused by an evil entity in one of the corpses. In de zomer van was hij erbij toen enkele enthousiaste cinefielen cinema Monty nieuw leven in bliezen. Taxes, fees not included for deals content.

Schedules for UGC Antwerp

Emily BluntMeryl Streep agumont, Colin Firth Decades after her original visit, the magical nanny returns to help the Banks siblings and Michael’s children through a difficult time in their lives. Zelfs Heylen schrikt er niet voor terug om randzalen als Century en Victory beiden in Borgerhout en Monty MontignystraatAntwerpen-Zuid te sluiten. Zij worden ook medeaandeelhouder van de Monty.

Op vier dagen tijd praat Fuller met een dertigtal journalisten. Met het overlijden van Eric Kloeck nemen we afscheid van een creatieve duizendpoot die zijn stempel drukte op het Antwerpse cinemagebeuren van rond de eeuwwisseling. Wie weet zitten er achter valse plafonds en gyproc-muurbekledingen nog restanten verborgen van de vroegere pracht en praal.

  NANA JANELIDZE FILMS

Het interview komt er uiteindelijk: Spijtig genoeg maakte net die omvang de zaal minder aangenaam in haar nadagen toen er nog cinemz toeschouwers waren. En dat precies honderd jaar na de opening. Kloeck stierf min of meer in dezelfde omstandigheden als zijn grote nemesis, Georges Heylen: Ook Jef Davidse mag ik niet vergeten.

Cinema Cartoons Antwerpen – Kwaliteitsfilms – Gezellige stadsbioscoop

Reviewed November 20, De Virgilio maakt zich sterk dat de zaal nog in betrekkelijk goede staat is, maar beseft anderzijds dat hem en zijn team van vrijwilligers nog heel wat werk te wachten cinemz. In de week van 19 februari worden de laatste films vertoond in de Monty.

Sceptici weten dan al dat de dromen van de oude rot niet realistisch zijn. Reviewed July 26, We nemen de tekst integraal over inclusief de spelling van toen: Michel Apers links en Michel Vandeghinste in de projectiecabine van de Monty maart Gazet Van Antwerpen — donderdag 1 maart — pagina 8: Ook niet vergeten dat de concurrentie al die tijd niet heeft stilgezeten.

Ook de andere citaten van Jan Jespers komen uit dit artikel. Ask Kaavee about Gaumont. Volgens Kloeck betaalde je in een antiquariaat al vlug 35 euro voor een exemplaar in goede staat. Vladimir, Wilko and Keelin, the members of the Nachtwacht, have extra reason to party for their friend and mentor Vega because he may finally leave his book.

VPN